ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Α/Γ ΧΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και έπειτα από αίτημα του Δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, απέπλευσε σήμερα το πρωί από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας με προορισμό την Κεφαλονιά, το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ». Μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των σεισμοπαθών, καθώς και φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.
Εντός της ημέρας θα αποπλεύσει για την Κεφαλονιά και το Αρματαγωγό (Α/Γ) «ΧΙΟΣ», το οποίο διαθέτει δυνατότητα για παροχή καταλύματος σε 250 περίπου άτομα, ενώ θα μεταφέρει επίσης είδη πρώτης ανάγκης.
Στο ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» επιβαίνει και ομάδα ιατρών του Πολεμικού Ναυτικού, υποστηριζόμενη από το σύστημα τηλε-ιατρικής «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» που υλοποιείται μέσω των δορυφορικών επικοινωνιών του πλοίου.
Το ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» διαθέτει μια πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό - μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.
Για την αποστολή των δύο πλοίων στην Κεφαλονιά, έχει ενημερωθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.