Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας

Τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα (09 Αυγούστου 2018) στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Αχαρνές Αττικής, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη. Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ανέλαβε την Ηγεσία του Σώματος από τον απερχόμενο Αρχηγό, Στρατηγό ΕΛ.ΑΣ ε.α. Κωνσταντίνο Τσουβάλα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης - Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος. Στην τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χαρά Καφαντάρη, ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, o Βουλευτής Νικόλαος Καραθανασόπουλος, ως εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Κ.Κ.Ε, ο Γεώργιος Τσιτσιλιάνος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του κόμματος «Το Ποτάμι» και ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών Θεόδωρος Συρινίδης.
Επίσης, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.Α. Παναγιώτης Τσάκωνας. Παρέστησαν ακόμα ο Επιτελάρχης Γ.Ε.ΕΘ.Α., Αντιπτέραρχος Νικόλαος – Δημήτριος Χριστόπουλος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ε.Θ.Α., ο Αρχηγός και Υπαρχηγός του Γ.Ε.Σ., Αντιστράτηγοι Αλκιβιάδης Στεφανής και Νικόλαος Μανούρης, αντίστοιχα, ο Αρχηγός και Υπαρχηγός του Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και Υποναύαρχος Ιωάννης Παξιβανάκης, αντίστοιχα, ο Υπαρχηγός του Γ.Ε.Α., Υποπτέραρχος Συμεών – Χαράλαμπος Ψιμούλης ως Εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γ.Ε.Α, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλης Ματθαιόπουλος και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Προϊστάμενος του Επιτελείου, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα, την τελετή τίμησαν με τη παρουσία τους εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επίτιμοι Αρχηγοί του Σώματος και ανώτατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Φορέων και Ενώσεων, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.