ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων βραβεύτηκε χθες, από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας, για την άριστη συνεργασία τους στα προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας για το έτος 2013.
O Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλος παρέλαβε το «Μετάλλιο της Ακαδημίας», από τον Πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας κ. Ισίδωρο Κούβελο.
«Η Ακαδημία αποτελεί, πολύτιμο συνεργάτη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας και προώθησης των Ολυμπιακών Αξιών, όπως το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί η Ακαδημία και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας με τίτλο «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου μας.
Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα για τον σχολικό εκφοβισμό απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10-15 ετών. Συμπεριλαμβάνει διαδραστικά μαθήματα από ειδικούς εκπαιδευτές και έχει σκοπό να καλλιεργήσει στα νέα παιδιά Ολυμπιακές αξίες, όπως η ανεκτικότητα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η ισότητα.
Η συνεργασία Ακαδημίας και Υπουργείου έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια εξαιρετικά επιτυχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, τον περασμένο Απρίλιο 2013,παρακολούθησαν 40.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα.
Ολυμπιακό Ρεκόρ, σύμφωνα με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή», τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος .