ΚΙΛΚΙΣ: ΣΠΕΙΡΑ ΕΚΛΕΒΕ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Εξαρθρώθηκε , μετά από έρευνα, εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε κλοπές σε βάρος μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.
Εξιχνιάστηκαν συνολικά 41 περιπτώσεις κλοπών και 2 περιπτώσεις απόπειρων κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές σε αγροτικές περιοχές των Ευζώνων, της Γουμένισσας και του Πολυκάστρου Κιλκίς, των Γιαννιτσών και της Σκύδρας Πέλλας, του Αιγινίου Πιερίας, της Αλεξάνδρειας και του Πλατέος Ημαθίας, καθώς και των Κουφαλίων και του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης.
Αρχικά, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, τέσσερις άνδρες , μετέβησαν με το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο 17χρονου σε αγροτική περιοχή του Πολυκάστρου Κιλκίς και με τη χρήση σκοινιών κατέβασαν από στύλο της Δ.Ε.Η. έναν μετασχηματιστή, από τον οποίο αφαίρεσαν τα καλώδια χαλκού, πλην όμως αντιλήφθηκαν την παρουσία περιπολούντων αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς και τράπηκαν σε φυγή. Στη συνέχεια, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών των αστυνομικών, συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας 37 και 38 ετών. Στη συνέχεια, κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος Ημαθίας και ένας 32χρονος ημεδαπός.
Από την ενδελεχή έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας, τουλάχιστον από τις αρχές του έτους 2013, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών μετασχηματιστών από πυλώνες της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. σε αγροτικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, την αφαίρεση από το εσωτερικό τους των καλωδίων χαλκού και την μετέπειτα διάθεσή τους για την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.
Οι δράστες αφαίρεσαν συνολικά περίπου τέσσερις τόνους χάλκινων καλωδίων, ενώ το ύψος της ζημιάς που υπέστη η Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. εκτιμάται ότι ανέρχεται περίπου στο ποσό των 246.000 Ευρώ.