Δωρεάν εξετάσεις από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά

Το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών και Προνοιακών Θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά διοργανώνει σε συνεργασία με το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής / οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης σε παιδιά και ενήλικες. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα εγκαταστήσει εντός του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, δύο κινητές μονάδες εξοπλισμένες με ιατρικά μηχανήματα και προγράμματα τελευταίας τεχνολογίας.
α)Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», το οποίο διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς, οδοντιάτρους, οφθαλμιάτρους, ωτορινολαρυγγολόγους και παιδίατρους που θα εξετάσουν παιδιά διαφόρων ηλικιών (από βρέφη έως 18 ετών).
β)Η κινητή ιατρική μονάδα για τους ενήλικες (ευπαθείς ομάδες) θα στελεχώνεται από γενικούς ιατρούς και παθολόγους, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού.
Το πρόγραμμα λειτουργίας του κινητού πολυϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 21 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, με ώρες λειτουργίας 08:30 - 16:00, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Τα παιδιά θα συνοδεύονται από τους εκπαιδευτικούς κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου και από τους γονείς τους μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου (13:00 – 16:00). Οι εξετάσεις γενικής ιατρικής για ενήλικες(ευπαθείς ομάδες) θα πραγματοποιηθούν κατά τις ώρες 9:00-13:00. Για τα σχολεία που ενδιαφέρονται πρέπει να προηγηθούν τηλεφωνικά ραντεβού στα 2310 - 020171, 020172. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους τις υπεύθυνες δηλώσεις συμπληρωμένες από τους γονείς. Καθημερινά θα μπορούν να εξεταστούν έως 35 παιδιά όταν συνοδεύονται από τους δασκάλους τους. Η καταληκτική ημερομηνία για τηλεφωνικά ραντεβού είναι η Τρίτη 15/5/2018. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.