Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε πλατεία Ευόσμου και Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου

Στο πλαίσιο της πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο, το Πανελλήνιο δίκτυο γυναικών «Γυναίκες στην Ογκολογία», διοργανώνει εβδομάδα αφιερωμένη στην πληροφόρηση του κοινού, με δωρεάν εξετάσεις και βιωματικά σεμινάρια άσκησης και διατροφής. Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 έως τις 19:00 στην Πλατεία Ευόσμου και την Τρίτη 17 στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία Θεσσαλονίκης, θα παρέχονται δωρεάν εξετάσεις (παπ τεστ, υπερηχογράφημα μαστού, κλινική εξέταση). Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων θα ενημερώνουν τις γυναίκες, με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση διαφόρων καρκίνων, όπως τον καρκίνο μαστού, το μελάνωμα, τον καρκίνο του πνεύμονα σε καπνιστές. Ενημέρωση θα υπάρχει και για τον κληρονομικό καρκίνο.
Την Τετάρτη στις 18 Σεπτεμβρίου στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία Θεσσαλονίκης στις 17:00, θα πραγματοποιηθούν βιωματικά σεμινάρια για ασθενείς με καρκίνο, που θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ακούσουν πολύτιμες συμβουλές για την υγιεινή διατροφή, τις τεχνικές διαχείρισης άγχους. Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί live με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και το συγκρότημα Bogaz Musique, στο Porto Palace. Τα έσοδα θα διατεθούν για την κατ' οίκον νοσηλεία ογκολογικών ασθενών στη Θεσσαλονίκη.
Τέλος, από την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 21 θα διεξάγεται το 6o Πανελλήνιο Επιστημονικό Forum των Γυναικών στην Ογκολογία, με τίτλο «Διευρύνοντας τα Σύνορα». Το δίκτυο "Γυναίκες στην Ογκολογία" Οι "Γυναίκες στην Ογκολογία" είναι ένα δυναμικό δίκτυο αρωγής, ενημέρωσης και ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς, με επίκεντρο τη γυναίκα ασθενή με καρκίνο στη χώρα μας. Βασικοί στόχοι της επιστημονικής αυτής ομάδας είναι η δημιουργία ενός μόνιμου ταμείου για τη στήριξη οικονομικά αδύναμων γυναικών με καρκίνο μέσα από την κάλυψη διαγνωστικών μοριακών εξετάσεων που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και η δημιουργία μιας κουλτούρας πρόληψης και ενημέρωσης ότι ο καρκίνος είναι μια νόσος όπως όλες οι άλλες η οποία, όταν εντοπιστεί σε πρώιμα στάδια, κατά κανόνα θεραπεύεται.