Συνεχίζεται η εθελοντική αιμοδοσία στις Συκιές

Στους κανονικούς ρυθμούς της, μετά από μια μικρή διακοπή, επέστρεψε από σήμερα η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Μετά την πρεμιέρα που έγινε στη Δ.Ε. Πεύκων, με τη συγκινητική προσέλευση εθελοντών, και μάλιστα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, η κοινωνική προσφορά και η αλληλεγγύη κάνει στάση στη Δ.Ε. Συκεών, όπου οι Μονάδες Αιμοληψίας των νοσοκομείων θα παραμείνουν έως και μεθαύριο, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021. Να σημειωθεί ότι χθες, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, η αιμοδοσία που ήταν προγραμματισμένη στις Συκιές, αναβλήθηκε μετά την απόφαση του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» για τη μη μετακίνηση της Μονάδας Αιμοληψίας, παρά του ότι οι δρόμοι, χάριν των ολονύκτιων προσπαθειών των συνεργείων του δήμου, διατηρήθηκαν ανοικτοί.
Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται με την τήρηση όλων μέτρων προστασίας και ασφάλειας και μόνο με ραντεβού. Οι εθελοντές καλούνται να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή προκειμένου να οριστεί η ημέρα και η ώρα προσέλευσης για κάθε αιμοδότη και αιμοδότρια στα τηλέφωνα 2313.313117 και 2313. 313151. Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Ταυτόχρονα, οι προσερχόμενοι εθελοντές ενημερώνονται για την εγγραφή τους στους καταλόγους των δωρητών μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, οργάνων σώματος, όπως επίσης και για τη τράπεζα βλαστοκυττάρων.
Η αιμοδοσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου». Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: Δευτέρα 15 έως Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 // 10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές). Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 //10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη). Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 // 9 π.μ.-2 μ.μ. Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14, Αγ. Παύλος). Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 // 9 π.μ.- 2 μ.μ. Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη).