Λαμπρή υποδοχή του Τιμίου Σταυρού και της Εικόνας της Παναγίας των Ελαιών

Με την υποδοχή του Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του όρους των Ελαιών από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ξεκίνησαν τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη.

Δημοσίευση: 16-10-2018

Η Τιμία Ζώνη της Παναγίας από τη Μονή Βατοπαιδίου στον Εύοσμο

Την Τιμία Ζώνη της Παναγίας θα υποδεχθεί η Θεσσαλονίκη την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο. Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους με Δενδροποτάμου στις 6:00 από το Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Δημοσίευση: 14-10-2018

Το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία

Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α.Θ.Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τάς τακτικάς αὐτῆς συνεδρίας κατά τάς ἡμέρας 9-11 τ.μ. Ὀκτωβρίου 2018. Κατ᾿ αὐτήν ἐξητάσθησαν καί συνεζητήθησαν τά ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει περιλαμβανόμενα θέματα.

Δημοσίευση: 11-10-2018

Αγιασμός στον Άρειο Πάγο για τη νέα Δικαστική χρονιά

Τον καθιερωμένο αγιασμό στο Δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με αφορμή την έναρξη του νέου δικαστικού έτους. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ.

Δημοσίευση: 11-10-2018

Η Παναγία «του Όρους των Ελαιών» και ο Τίμιος Σταυρός του Παναγίου Τάφου στη Θεσσαλονίκη

Την εικόνα της Παναγίας «του Όρους των Ελαιών» και τον Τίμιο Σταυρό του Παναγίου Τάφου από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων θα υποδεχθούν οι πιστοί στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τις λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου.

Δημοσίευση: 10-10-2018

Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος

«Να αξιοποιήσει τα χαρίσματά του για το κοινό καλό» κάλεσε τον νέο Μητροπολίτη Λαρίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.

Δημοσίευση: 07-10-2018

Ο π. Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος μιλά για τη Μοναχή Γαβριηλία

Στην Ημέριδα για τη Γερόντισσα Γαβριηλία που διοργάνωσαν νέοι διαφόρων σχολών της Θεσσαλονίκης, μίλησε ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, κληρικός της Ι.Μ. Γορτύνης και Αρκαδίας.

Δημοσίευση: 07-10-2018

Ομιλία του Μητροπολίτη Αργολίδος για τη Γερόντισσα Γαβριηλία στην Πυλαία

Στην Ημερίδα με θέμα: «Η γερόντισσα της χαράς, μοναχή Γαβριηλία Παπαγιάννη» την οποία διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Πανοράματος, υπό την αιγίδα του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ.

Δημοσίευση: 03-10-2018

Παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου η εκδήλωση για την Ι.Μ. Εικοσιφοίνισσας στη Μονή Λαζαριστών

Στην εκδήλωση αφιερωμένη στα εκατό χρόνια από τη λεηλασία των κειμηλίων της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Εικοσιφοινίσσης Δράμας παρευρέθηκε τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ολοκληρώνοντας έτσι την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσίευση: 02-10-2018

Επίτιμος Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Επίτιμος Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ανακηρύχθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Διαλέξεων της Εταιρείας με αφορμή τα ογδόντα χρόνια από την ίδρυσή της. Ο κ.

Δημοσίευση: 01-10-2018

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Μονή Λαζαριστών

Στις εκδηλώσεις Μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την Ανακωχή που σηματοδότησε τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου παρευρέθηκε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από το βράδυ της Παρασκευής.

Δημοσίευση: 30-09-2018

Στον Αρχιεπίσκοπο ο νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας

Ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Άρης Ανδρικόπουλος επισκέφθηκε χθες το απόγευμα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Η εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Αρχιεπισκοπής Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών.

Δημοσίευση: 29-09-2018

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Το βράδυ της Παρασκευής έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ο οποίος θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την υπογραφή της ανακωχής του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ.

Δημοσίευση: 28-09-2018

Αρχιεπίσκοπος: Η Ευρώπη χωρίς Χριστιανισμό δεν πρόκειται να προκόψει

Στις αξίες της ενωμένης Ευρώπης αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Σλοβακικής Δημοκρατίας κ. Andrej Danko, τονίζοντας πως «η σημερινή Ευρώπη δεν είναι αυτή που άρχισαν οι θεμελιωτές της.

Δημοσίευση: 25-09-2018

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως

Εκδηλώσεις μνήμης επί τη συμπληρώσει εκατό χρόνων από την Ανακωχή που σηματοδότησε τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων.

Δημοσίευση: 24-09-2018

Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η Ουκρανία θα λάβει το αυτοκέφαλο διότι είναι δικαίωμά της»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σήμερα, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, από τον Ι. Ναό Αγίου Φωκά Μεσαχώρου στην Πόλη, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ουκρανίας, έστειλε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ουκρανία θα λάβει την Αυτοκεφαλία σύντομα διότι είναι δικαίωμά της.

Δημοσίευση: 23-09-2018

Αρχιεπίσκοπος: Χρειαζόμαστε δότες μυελού των οστών

Στην αξία της δωρεάς μυελού των οστών αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κατά την εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, για να τιμήσουν τον Αρχιεπίσκοπο και την κ.

Δημοσίευση: 23-09-2018

Αγρυπνία στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων προς τιμήν της Παναγίας «Κυρίας της Ξηροκρήνης»

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου από τις 8:00 μ.μ. θα τελεστεί Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων προς τιμήν της Παναγίας της επονομαζόμενης «Κυρίας της Ξηροκρήνης». Στην Ακολουθία θα συμμετέχει πολυμελής χορός Ιεροψαλτών. Θα ακολουθήσει κέρασμα στην αίθουσα δεξιώσεων.

Δημοσίευση: 21-09-2018

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Η εκκλησιαστική περιουσία ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησαν σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης.

Δημοσίευση: 21-09-2018

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στη Μητρόπολη Καλαμαριάς

Aπό την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνεται ότι με τη Σεπτή ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, π.

Δημοσίευση: 21-09-2018

Σελίδες