Η ΧΟΡΩΔΙΑ "ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ" ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ "ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ"

Η Παιδική Χορωδία «Παραμυθία» του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς της επαρχίας Καλούγα Ρωσίας τραγούδησε και χόρεψε ρωσικούς και ελληνικούς χορούς στη συναυλία που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το περιοδικό Πεμπτουσία την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 στο Βελλίδειο.
Το Ορφανοτροφείο «Παραμυθία» ιδρύθηκε από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς της επαρχίας Καλούγα Ρωσίας με την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Αλεξίου Β´ το 1994. Η Ιερά Μονή αριθμεί σήμερα περίπου 110 μοναχές με ηγουμένη την Γερόντισσα Νικολάια, η οποία έχει υπό την εποπτεία της άλλα δέκα γυναικεία μοναστήρια.
Το 2000 μέσα στο Ορφανοτροφείο δημιουργήθηκε παιδική Χορωδία. Το ρεπερτόριο της Χορωδίας αποτελείται από έργα ρωσικής και ξένης κλασικής εκκλησιαστικής μουσικής και παραδοσιακών τραγουδιών. Η Χορωδία έχει λάβει μέρος σε ξένα φεστιβάλ και συναυλίες. Η Χορωδία έχει κάνει παρουσιάσεις: Στην Ορεινή, Ιεροσόλυμα και Τελ-Αβίβ του Ισραήλ, στην Αθήνα, Ορμύλια και Αρναία, στην Λάρνακα και Λεμεσό, στις ιταλικές πόλεις Μπάρι, Λορέτο, Τερράτσινο, στην ισπανική πόλη Σεγκόβια, στη Βόννη της Γερμανίας, στη Βιέννη και Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, στις Κάννες της Γαλλίας κ.α. Η Χορωδία έχει λάβει μέρος σε εκκλησιαστικές εορτές και εκδηλώσεις μέσα σε Ιερούς Ναούς, σε Μουσεία, σε Ωδεία και σε διάφορα κοινωφελή Ιδρύματα.
Η Χορωδία τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο του Ιδρύματος «Ερμηνευτική Τέχνη». Πήρε το πρώτο βραβείο στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής «Χριστουγεννιάτικο Τραγούδι». Επίσης έχει βραβευθεί σε πολλά Ορθόδοξα Φεστιβάλ.

ΒΙΝΤΕΟ :

http://www.youtube.com/watch?v=yl7l-KNhTRc

http://www.youtube.com/watch?v=e1lfer8aQhE