Κ. Μητσοτάκης: Ουδέποτε η Επιτροπή εισηγήθηκε κλείσιμο της Θεσσαλονίκης του Αγίου Δημητρίου

«Ουδέποτε η Επιτροπή, την οποία και εγώ συμβουλεύομαι και της οποίας τις κατευθύνσεις ακολουθούμε πάντα, μας εισηγήθηκε κλείσιμο της Θεσσαλονίκης πριν από τις εορτές της 26ης και της 28ης Οκτωβρίου», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.
«Είναι αλήθεια ότι επιμέρους είχαν αυτήν την άποψη, κατατέθηκε στο δημόσιο διάλογο από γιατρούς και από λοιμωξιολόγους. Εξ ου και εγώ ο ίδιος, με θάρρος στη Βουλή, αναγνώρισα ότι εκ των υστέρων, αν γνώριζα όσα γνωρίζω σήμερα, βεβαίως και θα είχαμε κλείσει τη Θεσσαλονίκη μία εβδομάδα νωρίτερα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.
«Αν επανέλθουμε όμως στα στοιχεία τα οποία σας έδειξα θα δείτε ότι η καμπύλη αυτή της απότομης εκθετικής αύξησης ξεκινάει από τις αρχές Νοεμβρίου, όχι από τα μέσα Οκτωβρίου. Κατά συνέπεια, ήμασταν απολύτως συνεπείς με αυτά τα οποία γνωρίζαμε και δεχθήκαμε τις εισηγήσεις των ειδικών παρότι ναι, είναι αλήθεια, ότι επιμέρους υπήρχαν απόψεις ότι έπρεπε να κλείσουμε τη Θεσσαλονίκη νωρίτερα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης σήμερα ήταν μια βαθιά απογοήτευση για όσους ήλπιζαν ότι θα δώσει κάποιες πειστικές απαντήσεις για τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησής του που έχουν οδηγήσει σε δραματικό απολογισμό σε απώλειες συνανθρώπων μας. Απέφυγε για άλλη μια φορά να δεσμευτεί να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, ώστε να μάθουμε τι πραγματικά οδήγησε στην τραγωδία της Θεσσαλονίκης».
«Ο πρωθυπουργός κατάφερε με μία συνέντευξη στον Ν. Χατζηνικολάου να διαψεύσει τους πάντες. Τους λοιμωξιολόγους, υγειονομικούς λειτουργούς, τους υπουργούς του, τις πρόωρες εκλογές, την πραγματικότητα. Κυρίως όμως διέψευσε και τις τελευταίες ελπίδες όσων τον ψήφισαν», ήταν το σχόλιο του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου.
Το ΚΚΕ σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να εκφράσει “αισιοδοξία” και “μετριοπάθεια”, δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του, αλλά κυρίως το ότι η πυξίδα της κυβέρνησής του -από την πανδημία και την κρίση, μέχρι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας- δεν κινείται με βάση τις ανάγκες της λαϊκής πλειοψηφίας, αλλά με βάση τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και το εχθρικό για τους λαούς πλαίσιο που καθορίζουν οι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί. Αυτός είναι ο λόγος που το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο, ενόψει μάλιστα ενός τρίτου κύματος της πανδημίας».