ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ

Μέσα σε κλίμα μεγαλοπρέπειας και λαμπρότητος εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης η κατά σάρκα Περιτομή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, καθώς και η είσοδος εις το αισίως αρξάμενο έτος 2014.
Την 1η του νέου ανατέλλοντος έτους 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής - Λαγκαδά.
Κατόπιν, προέστη της επισήμου Δοξολογίας επί τῄ εἰσόδῳ εἰς τόν νέον Ἐνιαυτόν τῆς Χρηστότητος του Κυρίου, παρουσίᾳ του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννου Αναστασιάδη, των τοπικών, πολιτικών αρχών καθώς και εκπροσώπων των πολιτιστικών σωματείων της περιοχής μας.
Κατά την ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια και χρηστές ελπίδες, προσδοκώντας σε ένα καλύτερο μέλλον, προβάλλοντας λαμπρό το πρόσωπο της αισιοδοξίας και στολίζοντας την πορεία του νέου Έτους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης τόνισε ότι αξιωθήκαμε να εισέλθουμε σε ένα καινούργιο χρόνο με την ευχή μας προς τον Κύριο να είναι διπλή. Κατά πρώτον να το ευχαριστήσουμε διότι μας αξίωσε να διέλθουμε τον απελθόντα χρόνο με υγεία και να βρισκόμαστε εδώ στον Ναό της Δόξης Του, για να τον Δοξολογήσουμε για τα αγαθά που μας χάρισε και κατά δεύτερον να αναπέμπομαι ευχή παρακλήσεως για να μας χαρίσει τον Νέο χρόνο, Ειρηνικό και Ευλογημένο, δίδοντας μας τις Ουράνιες Δωρεές Του, και βαδίζοντας ως τέκνα φωτός έχοντας μέσα μας την ελπίδα Εκείνου που η Ζωή και η Ανάστασις. Η εποχή που ζούμε σήμερα έχει την δική του ταυτότητα, ιδιαιτερότητα και φυσιογνωμία. Ο καθένας από εμάς μεταφέρει μέσα στην ψυχή του ένα κόσμο προβλημάτων και αναζητήσεων, σκέψεων και καθημερινής αγωνίας. Παράλληλα όμως μεταφέρει και έναν κόσμο ελπίδος. Για εμάς που πιστεύουμε στον Ιησού Χριστό πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Εκείνος που ήταν «Χθες και σήμερον ο Αυτός».
Να σκεφτούμε, προέτρεψε τους πιστούς, ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας, ότι αυτή τη στιγμή που προσευχόμαστε, που ψάλλουμε, που στεκόμαστε σε αυτόν τον Ιερό Τόπο, απέναντί μας έχουμε τον Θεό και προς Εκείνον απευθυνόμεθα στα χέρια του οποίου βρίσκονται και οι χρόνοι και οι καιροί αλλά και η ζωή του καθενός μας, και τον παρακαλούμε συνεχώς να μας συγχωρήσει για ό,τι απετέλεσε, κατά το παρελθόν έτος, παράληψη, αμαρτία, εκτροπή ζητώντας παράλληλα την ευλογία Του. Όλοι είμαστε απέναντι στον Θεό οφειλέτες, γιατί Εκείνος μας τα χάρισε όλα πλουσίως.
Και κατέληξε ευχόμενος, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να ευλογεί το έργο και την προσδοκία του καθενός στην προσωπική και την οικογενειακή του ζωή. Όσα και αν είναι τα προβλήματα του καθενός μας, αν έχουμε πίστη στον Θεό, υπάρχει και ελπίδα και διέξοδος. Το Νέο Έτος 2014, να είναι ευλογημένο από τον Θεό και απαλλαγμένο από όσα κακά η ανθρώπινη κακοδαιμονία και πονηρία δια της αποστασίας συσσώρευσε στη ζωή μας. Και για την πατρίδα μας να ευχηθούμε όλοι μας, να χαρίζει την ειρήνη ώστε να μπορέσουμε να εξέλθουμε σύντομα από το αδιέξοδο το οποίο μας έχουν οδηγήσει οι όλοι εκείνοι οι αλόγιστοι χειρισμοί και οι σκοπιμότητες των διεθνών κέντρων που εποφθαλμιούν την ανεξαρτησία μας και την περήφανη ιστορία και παράδοση που έχει ο Ελληνικός λαός.
Εν συνεχείᾳ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη εις το Δημαρχείο της πόλεως του Λαγκαδά, όπου ευλόγησε και έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του Δήμου, παρουσίᾳ του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννου Αναστασιάδη, του Δημοτικού Συμβουλίου και λοιπών επισήμων, ευχόμενος τα δέοντα ώστε το έτος 2014 αποβεί σωτήριο, καρποφόρο και υγιεινό