Πτυχιούχοι και φοιτητές τιμούν τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη

Αγρυπνίες, ημερίδες και εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη πραγματοποίησαν κατά καιρούς, φοιτητές και πτυχιούχοι διαφόρων σχολών της Θεσσαλονίκης οι οποίοι προτρέπουν όλους όσους μπορούν να επισκεφτούν το «σπίτι» του στον παλαιό ναό των Σαράντα Εκκλησιών όπου βρίσκεται η Ιερά Εικόνα του. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Σαν σήμερα,πριν από λίγα χρόνια,αξιωθήκαμε με την χάρη του υπέροχου Χριστού μας και του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, να τιμήσουμε έναν Άγιο, που ήρθε στη νεανική μας ζωή, τόσο όμορφα και απαλά,τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη. Εκείνη η Ημερίδα, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη μέσα μας,καθώς χιλιάδες άνθρωποι, ωφελήθηκαν, γαλήνευσαν, γνώρισαν τον Άγιο Πορφύριο και τον έβαλαν στην εν Χριστώ Ζωή τους. Συνηδειτοποίησαν,όπως μας ομολόγησαν,ότι η ζωή με τον Χριστό είναι τόσο όμορφη,τόσο ευλογημένη..., ότι ο Χριστός είναι Χαρά,Ζωή,Βίωμα.
Μέσα από την καρδιά μας,δοξάζουμε τον καλό Θεό,που έστειλε τον Όσιο Πορφύριο στην ζωή μας, στην πόλη μας, την Αγιοτόκο Θεσσαλονίκη,καθώς και στην Μητρόπολη μας. Μετά από εκείνη την Ημερίδα, πάμπολλες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, Αγρυπνίες, Παρακλήσεις, Ομιλίες, έχοντας ως επίκεντρο τον πάνσεπτο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Από τότε, με τις ευχές του Ποιμενάρχη μας κ.Ανθίμου, αναζητούσαμε να βρούμε ένα ναό, όπου θα τιμάτε μόνιμα ο Όσιος και όπου θα μπορούμε να πηγαίνουμε,ανά πάσα στιγμή να του μιλάμε,να παίρνουμε την ευχή του και να συνεχίζουμε τον καλόν αγώνα.
Ο Κύριος μας άκουσε τις προσευχές μας. Φώτισε τον καλό μας Πρωτοσύγκελλο,πατέρα Ιάκωβο Αθανασίου και μας υπέδειξε τον πανέμορφο παλαιό ναό των Σαράντα Εκκλησιών. Ήρθαμε σε επαφή με τον προϊστάμενο πατέρα Εφραίμ και αισθανθήκαμε,για πολλούς λόγους ότι ο Άγιος μας,επέλεξε αυτό το ιερό μέρος. Από πέρυσι λοιπόν ,ο Άγιος Πορφύριος έχει το δικό του σπίτι,στην Θεοφρούρητο Θεσσαλονίκη,όπου μπορούμε όλοι μας να τον επισκεπτόμαστε και κυρίως οι νέοι και οι νέες μας, καθώς είναι δίπλα στα πανεπιστήμια, δίπλα στις φοιτητικές εστίες,δίπλα σε όλα. Τέλος, για πολλοστή φορά,ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν,όλους όσους αγαπούν και ευλαβούνται τον Άγιο μας. Είθε να έχουμε τις ευχές και τις πρεσβείες του. Αμήν. Με ειλικρινή εν Χριστώ αγάπη. Πτυχιούχοι και Φοιτητές, διαφόρων Σχολών της Θεσσαλονίκης, τέκνα των Αγίων Δημητρίου και Πορφυρίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

https://youtu.be/XclHzacixJo