ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ» ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ

Το διαδικτυακό περιοδικό Πεμπτουσία διοργάνωσε συναυλία με τον τίτλο «Φως στην οικουμένη» την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ HELEXPO στη Θεσσαλονίκη. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός», Νικόλαος Γκουράρος, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμος, η Γερόντισσα Νικολάϊα, Ηγουμένη της Ι. Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς Ρωσίας ενώ παρουσίασε η Δήμητρα Κόκκορη.
Στη Συναυλία η Παιδική Χορωδία «Παραμυθία» του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς της επαρχίας Καλούγα Ρωσίας τραγούδησε και χόρεψε ρωσικούς και ελληνικούς χορούς. Τη Χορωδία συνόδεψε το μουσικό συγκρότημα του γνωστού συνθέτη Χρίστου Τσιαμούλη με τραγουδίστρια την Καίτη Κουλλιά. Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του Γέροντα Εφραίμ, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.
Παρόντες στη συναυλία μεταξύ άλλων ήταν ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο ηγούμενος της Αγιορείτικης Μονής Καρακάλλου, γέροντας Φιλόθεος, ο Ηγούμενος της Αγίου Διονύσιου Ολύμπου, γέρων Μάξιμος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας, ο πρώην περιφερειάρχης κ. Π. Ψωμιάδης και ο βουλευτής κ. Βελόπουλος .

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ''ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ'' :

http://www.youtube.com/watch?v=JiwdH-3YQOs