Τέσσερις ιερείς τίμησε για την προσφορά τους στον άνθρωπο το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ

Το Εργαστήρι Κοινωνικής Έρευνας της Θρησκείας και του Πολιτισμού του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ διοργάνωσε τιμητική εκδήλωση με θέμα «Ανθρώπων διακονία: Τιμής χρέος προς τους ιερείς που στέκονται δίπλα στον άνθρωπο», την Τετάρτη 8 Μαΐου στην αίθουσα τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θεολογικού λόγου και τέχνης του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν για το σπουδαίο έργο τους ο π. Κωνσταντίνος Πλευράκης, υποστηρικτής των άγαμων μητέρων του «Ξενώνα Προστασίας Αγάμων Μητέρων» του Ιδρύματος «Ο Ευαγγελιστής Μάρκος» στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, ο π. Αντώνιος Παπανικολάου, πατέρας των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου», στην Αθήνα, ο π. Αθηναγόρας Λουκατάρης, εμπνευστής του «Φάρου του Κόσμου», στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης και ο π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος, διάκονος των κρατουμένων της «Διακονίας Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων», στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ Θεόδωρος Γιάγκου και ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ, Παναγιώτης Σκαλτσής.
Η παρουσίαση του Πρωτ. Κωνσταντίνου Πλευράκη έγινε από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νίκη Παπαγεωργίου, του Πρωτ. Αντωνίου Παπανικολάου, από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Χρήστο Τσιρώνη, του Αρχιμ. Αθηναγόρα Λουκατάρη, από τον Επίκουρο Καθηγητή Πέτρο Παναγιωτόπουλο και του Αρχιμ. Γερβάσιου Ραπτόπουλου, από τον Καθηγητή π. Βασίλειο Καλλιακμάνη. Παρουσίασε η Δρ. Θεολογίας Μαρία Σιδηροπούλου. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, της Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, της Μητροπόλεως Κασσανδρείας και Ιερισσού και ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, π. Δαμασκηνός.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Βράβευση π. Αντωνίου

https://www.youtube.com/watch?v=qeZzPhngCJ0

Βράβευση π. Αθηναγόρα

https://www.youtube.com/watch?v=nWu1-anSdd0

Βράβευση π. Κωνσταντίνου

https://www.youtube.com/watch?v=BgXSbeOVPz8

Βράβευση π. Γερβασίου

https://www.youtube.com/watch?v=2kdH8ufpXGk