Τελέστηκε σήμερα η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Κιλκισίου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς τηρουμένων όλων των περιοριστικών μέτρων εψάλη σήμερα το πρωί η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ. Ακολούθησε η ταφή του στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς, δίπλα στoν προκάτοχό του μακαριστό Κιλκισίου κυρό Απόστολο. Η σορός του μακαριστού τέθηκε προς προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ναό χθες Τρίτη για τρεις ώρες, τηρουμένων των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας.
Ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως, Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος εκπροσώπησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Παρόντες ήταν επίσης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς, οι Βουλευτές του Νομού Ειρήνη Αγαθοπούλου και Γεώργιος Φραγγίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Κυριακίδης και Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης. Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς με ψήφισμά του έχει κηρύξει τη σημερινή ημέρα ως ημέρα πένθους για τον Δήμο. Οι υπηρεσίες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. οι Επιχειρήσεις του Δήμου Κιλκίς και τα σχολεία έμειναν κλειστά, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.
«Σε μια από τις γραφικές παραβολές που διασώζονται στα Ευαγγελικά κείμενα ο Ιησούς αναφέρεται στον Καλό Σπορέα, που σκορπίζει τους σπόρους γύρω στο χώμα με την προσδοκία της πλούσιας καρποφορίας. Ένας ακόμη Καλός Σπορέας είναι ο άνθρωπος που αποχωριζόμαστε σήμερα σε κλίμα άφατου πένθους και συγκίνησης. Ο Ποιμενάρχης μας Εμμανουήλ έσπειρε το σπόρο της θείας αγάπης στη γη την αγαθήν του Κιλκίς, μέσα στις καρδιές των πιστών δείχνοντας ιδιαίτερη επιμέλεια να μην καταπέσει σε σκληρό πετρώδες έδαφος ούτε όμως και να καταπνιγεί από την υλοφροσύνη,πάνω στα μυτερά αγκάθια των ανθρώπινων παθών. Εμφορούμενος από τα νάματα της ορθόδοξης πίστης μας και τη διδασκαλία σεβάσμιων Πατέρων, στη δωδεκάχρονη Ποιμαντορία του στην Μητροπολιτική Επαρχία του Κιλκίς, ο Μακαριστός Μητροπολίτης μας καλλιέργησε ήθος χριστοποιό. Ενθάρρυνε και ύψωσε με λόγο επαινετικό και λογισμό σώφρονα τείχη αρετής για να προστατέψει τους αβοήθητους, κινητοποιώντας σε πράξεις αλληλεγγύης το ποίμνιο υπέρ των αδυνάμων αδελφών που του εμπιστεύθηκε η Θεία Χάρη», ανέφερε στον επικήδειο λόγο του ο Δήμαρχος Κιλκίς.