Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την Αγιά Σοφιά

Στην αξία της Αγίας Σοφίας ως σημαντικού θρησκευτικού και πολιτιστικού μνημείου αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος αμέσως μετά την λήξη της συνεδρίασης της Δ.Ι.Σ.

Δημοσίευση: 09-07-2020

Πανηγύρισε το Παρεκκλήσι της Αγίας Κυριακής Βοσπόρου Μενεμένης

Παρουσία του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου και χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κκ Βαρνάβα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6/7/20 σε κλίμα κατάνυξης και στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Κυρια

Δημοσίευση: 07-07-2020

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Κυριακής Χαριλάου

Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στην περιοχή Χαριλάου με αφορμή την εορτή της Αγίας. Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 19:00 θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.

Δημοσίευση: 06-07-2020

Μητροπολίτης Λαγκαδά: Το θέμα με την Αγιά Σοφιά δεν έχει καμία σχέση με πολιτικά ζητήματα

Μέσα κλίμα πνευματικής χαράς και σύμφωνα με την τάξη και το τυπικό που ορίζει η Αγία μας Εκκλησία, τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.

Δημοσίευση: 06-07-2020

Παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου η θεμελίωση της πρώτης Μονής της Μητροπόλεως Αυστρίας

Τη νέα ημερομηνία καταθέσεως του θεμελίου λίθου της πρώτης Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης, ανακοίνωσε η Μητρόπολη Αυστρίας.

Δημοσίευση: 06-07-2020

Εορτασμός του Ι.Ν. Αγίου Παύλου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών

Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου και Ηγούμενου της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων κ.

Δημοσίευση: 30-06-2020

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίων Πέτρου και Παύλου στη Νέα Κρήνη

Πανηγύρισε την Κυριακή 28 Ιουνίου, ο Ιερός Ναός Αγίων Πέτρου και Παύλου στη Νέα Κρήνη όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος. Παρόντες στον Πανηγυρικό Εσπερινό ήταν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης. Ο κ.

Δημοσίευση: 29-06-2020

Πανηγύρισε το Παρεκκλήσι του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος»

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου, ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο Παρεκκλήσι του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Δημοσίευση: 29-06-2020

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Παύλου στην Άνω Πόλη

Στον Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό του Ι.Ν. Αγίου Αποστόλου Παύλου Άνω Πόλης, χοροστάτησε την Κυριακή 28 Ιουνίου, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Δημοσίευση: 29-06-2020

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις λαβίδες μιας χρήσεως στη Θεία Μετάληψη

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο με αφορμή ερωτήσεις σχετικά με το αν «ευλόγησε» ή όχι τη χρήση πολλαπλών ή μιας χρήσεως λαβίδων κατά τη μετάδοση της Θείας Μεταλήψεως στους πιστούς, επαναλαμβάνει ό,τι αναφέρεται και στο ανακοινωθέν της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου τη

Δημοσίευση: 27-06-2020

Στο νοσοκομείο για τοποθέτηση «στέντ» ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος εισήλθε στο θεραπευτήριο «Υγεία» των Τιράνων, ύστερα από καρδιακή ενόχληση.

Δημοσίευση: 27-06-2020

Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου Αγίας Φεβρωνίας Φιλύρου

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου επ’ ονόματι της Αγίας Ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Φεβρωνίας, εντός των νέων Κοιμητηρίων Φιλύρου, από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Αναστασιάδη, εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρ

Δημοσίευση: 25-06-2020

Βαρθολομαίος: Λυπημένος για τις δηλώσεις Ερντογάν για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε Τζαμί

"Τι μπορώ να πω ως χριστιανός κληρικός και Έλληνας πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη; Αντί να είμαστε ενωμένοι, αφήνουμε μια κληρονομιά 1.500 ετών να μας χωρίζει.

Δημοσίευση: 24-06-2020

Την Αγιοκατάταξη του Μητροπολίτη Εδέσσης Καλλινίκου αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος

Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας μόλις έγινε γνωστό ότι η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προχώρησε στην αγιοκατάταξη του μακαριστού Μητροπολίτη Εδέσσης Καλλινίκου.

Δημοσίευση: 23-06-2020

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου για την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Ιεροσόλυμα

Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, υποδέχτηκε πριν λίγες μέρες ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ο οποίος τον ξενάγησε στο Ναό της Αναστάσεως. Η σχετική ανακοίνωση του Πατριαρχείου αναφέρει: «Τό ἑσπέρας τῆς Τρίτης, 3ης/16ης Ἰουνίου 2020, ὁ ἐξοχώτατος Πρωθυπουργός τῆς Ἑλλάδος κ.

Δημοσίευση: 22-06-2020

Αιφνιδιαστικός έλεγχος στο Γηροκομείο Πειραιώς με Πρόεδρο το Μητροπολίτη Σεραφείμ

Αιφνιδιαστικό έλεγχο στο Γηροκομείο Πειραιώς, πρόεδρος του οποίου είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες κλιμάκια από την Γενική Διεύθυνση δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας, με ταυτόχρονη παρουσία κλιμακίου εποπτών του Ε.Δ.Υ .

Δημοσίευση: 21-06-2020

Το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης Καλαμαριάς καλεί σε οικονομική βοήθεια

Την βοήθεια των πολιτών ζητάει το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς ώστε να συνεχιστούν οι δράσεις για δωρεάν Πρωινό και Μεσημεριανό στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά.

Δημοσίευση: 19-06-2020

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στο Ναό της Αναστάσεως

«Μια επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ είναι χωρίς περιεχόμενο αν δεν επισκεφτεί κανείς το Πατριαρχείο κι αν δεν προσκυνήσει τον Πανάγιο Τάφο.

Δημοσίευση: 16-06-2020

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου προς τους διαγωνιζόμενους στις πανελλαδικές εξετάσεις

«Oἱ εὐκαιρίες στή ζωή δέν ἀρχίζουν καί δέν τελειώνουν ἁπλῶς μέ τή συμμετοχή στίς ἐξετάσεις πού ἔρχονται, ἀλλά μέ τό διαρκῆ ἀγώνα γιά ἐπαρκῆ κατάρτιση, ὁλοκλήρωση καί ἀληθινή εὐτυχία» αναφέρει στο μήνυμά του προς τους διαγωνιζόμενους στις Πανελλαδικές εξετάσεις ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλ

Δημοσίευση: 16-06-2020

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το ενδεχόμενο μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Με αφορμή πληροφορίες των μέσων ενημερώσεως ότι η Κυβέρνηση της γείτονος χώρας Τουρκίας προτίθεται να προβεί στην μετατροπή του σημερινού μουσειακού καθεστώτος του Ναού της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, για να καταστεί μουσουλμανικό Τέμενος (Τζαμί), το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλη

Δημοσίευση: 15-06-2020

Σελίδες