«Σαν να είχε δει φάντασμα» - Παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Ρουσομάνη

Ο εκδοτικός οίκος «Ελληνική Πρωτοβουλία» και το art cafe theatral «Πρώτο πάτωμα», παρουσίασαν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου το βιβλίο του Μάκη Ρουσομάνη: «Σαν να είχε δει φάντασμα». Χαιρετισμό απηύθυνε η Σοφία Γκίκα και την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Χρύσα Σάμου. Για το βιβλίο μίλησαν η Μαρία Μαυρίδου Καλούδη, λογοτέχνης και η Αλεξάνδρα Γωγούση, δικηγόρος, ενώ αποσπάσματα διάβασε η Μαρία Πασχαλίδου, ραδιοφωνική παραγωγός του Ράδιο Θεσσαλονίκη. Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι καλλιτέχνες Κατερίνα Δούκα στο τραγούδι, Γιάννης Τσέπας στο βιολί, Σοφία Νάτσιου στο λαούτο, Απόστολος Μαλλιάς στο κλαρίνο και νέι.
Σημείωμα του συγγραφέα: Ιστορίες παλιές, αστείες, τραγικές… Για αγάπες και έρωτες… Για νεράιδες, νύφες, φαντάσματα και θανάτους, που έτυχε να ακούσω σαν παραμύθια, από μικρό παιδί από συγγενείς, κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ. Παιδάκι τότε, με αυτιά σφουγγάρια, άκουγα ιστορίες και παραμύθια, και φανταζόμουν γεγονότα, πλέκοντας στο μυαλό μου διάφορα σενάρια… Όλα αυτά τα ακούσματα, έγιναν ένα, και να σου το πρώτο μου βιβλίο. Μια πραγματικά απίστευτη ιστορία, αγάπης...Μυστηρίου... Σύντομο, μικρό, συμπαθητικό, με λόγο απλό, αλλά γεμάτο συναισθήματα και με άψογο χειρισμό του χρόνου, με πολύ αγωνία, και ανατροπές, διαβάζεται πολύ γρήγορα.
Δεν παρουσιάζω, και δεν καυχιέμαι πως έγραψα βιβλία-έργα σαν του Κομφούκιου, του Θουκιδίδη, του Ηρόδοτου, του Πλάτωνα, του Μακιαβέλι, του Ευριπίδη, του Δάντη, του Παπαδιαμάντη, του Καζαντζάκη, του Σαίξπηρ κ.α. Οι γνώσεις μου δεν είναι για τέτοια, και δεν φιλοδοξώ το βιβλίο μου να είναι το 101 βιβλίο στη λίστα των 100, που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας. Αυτό που γράφω και σας λέω, αυτό και είναι. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

http://www.youtube.com/watch?v=9dli8PaJVK4