Παρουσιάστηκε το πρώτο βιβλίο εκμάθησης σκίτσου στην Ποντιακή διάλεκτο

Την παρουσίαση του πρώτου και μοναδικού βιβλίου-εγχειρίδιου εκμάθησης σκίτσου στην Ποντιακή διάλεκτο με τίτλο «Βήμαν βήμαν μεθέματα για σχεδίασμαν γι΄αμάθετους Νο 1», πραγματοποίησε ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης, την Κυριακή 31 Μαϊου στο Κινηματοθέατρο «Άστρον». Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης «Εύξεινος Πόντος», Αϊδονίδης Ιωάννης, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μενεμένης π. Άγγελος Παρίσσης και ο δημοσιογράφος Φωκίων Φουντουκίδης ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παύλος Κεσόγλου .
«Ξεκίνησα με το Καρέ καρέ μαθήματα σκίτσου Νο1 ,Νο2 και Νο3. Στην πορεία όμως είχα πάντα στο μυαλό μου ότι έπρεπε να κάνω κάτι για την φυλή μου, για εμάς τους Πόντιους. Ως απόγονος του Ευκλείδη Κουρτίδη, του αντάρτη εκεί στην πατρίδα, όφειλα να κάνω κάτι. Εγώ δεν μπορώ να πάρω τα άρματα, μπορώ να πάρω την πέννα. Σαν σκιτσογράφος αυτό μπορούσα να κάνω για την Ποντιακή Γενοκτονία, γι΄αυτούς που μείνανε εκεί. Όχι όμως μόνο γι΄αυτούς που μείνανε εκεί αλλά και για τους ζωντανούς, για τα αδέρφια μας που είναι εκεί αυτή τη στιγμή,στον Πόντο και μιλάνε την Ποντιακή διάλεκτο», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Νικολαΐδης.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο σκιτσογράφος δίδαξε μία σύντομη διαδικασία δημιουργίας σκίτσων. Η εκδήλωση έκλεισε με ποντιακούς χορούς από το παιδικό και εφηβικό τμήμα του Συλλόγου της ‘Ενωσης Ποντίων Μενεμένης, «Εύξεινος Πόντος».

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

https://www.youtube.com/watch?v=T3AIpLS-Erg

https://www.youtube.com/watch?v=B0ydtkZXY7A