ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΜΕΛΙ ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ» ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΒΘ

Το βιβλίο του Μάνου Κοντολέων « Μέλι κόλλησε στα χείλη» από τις Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάστηκε στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 15. Ομιλητής ήταν ο συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός .
Στο «Μέλι κόλλησε στα χείλη» ο αφηγηματικός χρόνος οριοθετείται από τον ίδιο τον συγγραφέα με απόλυτη ακρίβεια: καλοκαίρι του 1998 έως και το καλοκαίρι του 2006. Ο τόπος επίσης προσδιορίζεται –ένα χωριό του Πηλίου και ο Βόλος.
Οι κεντρικοί χαρακτήρες του μυθιστορήματος είναι ολιγάριθμοι με ολοκληρωμένο το κοινωνικό και ψυχολογικό τους προφίλ. Η Μέλω και η Αναστασία είναι δύο κορίτσια που μένουν στο χωριό και κοντεύουν να τελειώσουν το λύκειο. Ο Αργύρης, ένας νεαρός που παίζει μαζί τους ερωτικά στα πρώτα τους σκιρτήματα, μια τσιγγάνα χειρομάντισσα που αποτελεί θρυαλλίδα της αφήγησης, ένας άντρας και μια γυναίκα των γραμμάτων που έχουν επιλέξει το χωριό ως τόπο ανακατασκευής των καλλιτεχνικών τους ονείρων. Ακόμα, ο Σήφης, ένας επιτυχημένος σαραντάρης πρώην μετανάστης στη Γερμανία. Και τέλος ένας νεαρός, μουσικός, ο οποίος αποτελεί δύναμη προώθησης στην εξέλιξη του μυθιστορήματος.

ΒΙΝΤΕΟ:
http://www.youtube.com/watch?v=o9vgiHAbFvY