Αποστολή βοηθείας στην Αλβανία από το δήμο Νεάπολης-Συκεών

Αναχώρησαν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, για την Αλβανία μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ.) για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών από τον καταστροφικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που έπληξε τη χώρα. Ταυτόχρονα, οι διασώστες της ΕΔΟΜΑΚ μεταφέρουν τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη και ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, για τα θύματα του σεισμού που έπληξε τη γείτονα χώρα, αλλά και την αμέριστη συμπαράστασή τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας και ιδιαίτερα στους πολίτες των Τιράνων, του Δυρραχίου και της πόλης Θουμάνε.
Παράλληλα, περισσότερα από 20 μέλη της Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ. θα λάβουν μέρος στην 9η Άσκηση Συνεργασίας Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας (Ε.Ο.Ε.Ο.Π.Π.), σε συνεργασία με τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ.) Χαλκιδικής, το τριήμερο 29.11-1.12 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.
Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του δήμου Πολυγύρου. Συνολικά θα λάβουν μέρος 18 εθελοντικές οργανώσεις από ολόκληρη την Ελλάδα, με εκατοντάδες εθελοντές που θα συνδράμουν στην άσκηση, με στόχο την ωφέλιμη εκπαίδευση των εθελοντικών οργανώσεων ώστε να μπορούν να συμμετέχουν αποτελεσματικά στη διαχείριση καταστάσεων κρίσης. Στο πλαίσιο του τριημέρου θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα «Πολιτική Προστασία και Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών», την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.