Διάρρηξη και βανδαλισμοί στο 1ο ΕΠΑΛ Νεάπολης

Θύμα διάρρηξης και βανδαλισμών αγνώστων κακοποιών στοιχείων, που συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα στα όρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών, έπεσε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων, το Εργαστηριακό Κέντρο του 1ου ΕΠΑΛ Νεάπολης, ένα μόλις μήνα μετά το κρούσμα των βανδαλισμών του Οκτωβρίου στο Λύκειο των Πεύκων. Το θλιβερό περιστατικό ήρθε να προστεθεί στην ατελείωτη λίστα των εγκληματικών περιστατικών, μετά τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις, κλοπές και καταστροφές που σημειώνονται σχεδόν καθημερινά σε ιδιωτικές περιουσίες, κατοικίες, καταστήματα και διάφορα δημοτικά κτίρια, Παιδικές Χαρές και σχολεία.
Άμεση ήταν η ενημέρωση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος έδωσε όλες τις σχετικές εντολές και οδηγίες για τη διαχείριση του περιστατικού, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε το Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών, άνδρες του οποίου προσήλθαν στον χώρο για τη σήμανση και καταγραφή των ζημιών και των απολεσθέντων, που έγινε παρουσία του Διευθυντή του Ε.Κ. Νεάπολης Κοσμά Κοτίβα, ο οποίος μάλιστα επισκέφθηκε το Α.Τ Νεάπολης-Συκεών για να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων. Έχοντας ξηλώσει το συναγερμό και κόβοντας με σιδεροπρίονο τις κλειδαριές, οι δράστες κατέστρεψαν τις πόρτες και άρχισαν να επιδίδονται ανενόχλητοι στο καταστροφικό τους έργο, αφαιρώντας μεγάλης αξίας ηλεκτρονικό εξοπλισμό των εργαστηρίων, που περιλάμβανε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οθόνες κ.ά. και προκαλώντας διάφορες ζημιές.
Αναδεικνύοντας για πολλοστή φορά το πρόβλημα της ανύπαρκτης αστυνόμευσης στα όρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου η εγκληματικότητα συνεχίζει απτόητα να επιβεβαιώνεται από τις διαδοχικές διαρρήξεις, κλοπές και βανδαλισμούς σε δημοτικές και ιδιωτικές περιουσίες, σκορπώντας τον φόβο στην κοινωνία, ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης επισημαίνει σε υψηλούς τόνους ότι «Τα θλιβερά γεγονότα που καταγράφονται στο δήμο μας, τόσο σε βάρος δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, όσο και της ιδιωτικής, με κίνδυνο σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, να απειληθούν και ανθρώπινες ζωές, αποτελούν περιστατικά που δεν έχουν τελειωμό. Δεν έχουμε σταματήσει εδώ και χρόνια να καταθέτουμε τις πολύ συγκεκριμένες προτάσεις μας και να επαναλαμβάνουμε την αγωνιώδη έκκλησή μας και έκκληση της ίδιας της κοινωνίας για άμεση ενεργοποίηση και κινητοποίηση στον τομέα της πρόληψης και της αποτροπής των εγκληματικών δράσεων, για την ενίσχυση της αστυνόμευσης που απαιτούν και επιβάλλουν οι ανάγκες».