ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η ΚΛΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΝ

Ανοιχτή επιστολή έστειλε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά μετά από περιστατικά κλοπής ηλεκτροφόρων καλωδιών της ΔΕΗ.
Ακολουθεί ολόκληρη η Ανοιχτή Επιστολή του Δημάρχου:
Συμπολίτισσες – συμπολίτες, ως σημείο των καιρών μας έχουν παρατηρηθεί περιστατικά δολιοφθοράς και κλοπής ηλεκτροφόρων καλωδίων από υποσταθμούς της ΔΕΗ και από ηλεκτροφόρες κολώνες από ομάδες ασυνείδητων οι οποίες μπροστά στην προοπτική του κέρδους δεν διστάζουν να προβούν στις παραπάνω ενέργειες ακόμα και με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής!
Δυστυχώς το φαινόμενο τείνει να μετατραπεί σε μάστιγα λόγω της κάκιστης οικονομικής συγκυρίας, εξαιτίας της οποίας υποφέρουμε όλοι. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποτελέσει σε καμία περίπτωση δικαιολογία σε όσο δεινή οικονομική κατάσταση κι αν είναι κι αυτό γιατί:
εξαιτίας αυτών των ενεργειών ελοχεύει πάντα ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, καθώς προκαλούνται ανεξέλεγκτες σε αριθμό διακοπές ηλεκτροδότησης (μπλακ άουτ), κάτι που μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβές για κάποιους συμπολίτες μας.
Κινδυνεύουν τα παιδιά μας κι εδώ δεν χωράνε πολλά λόγια. Σε αλάνες, γήπεδα και παιδικές χαρές έχουν κλαπεί επανειλημμένως καλώδια της ΔΕΗ, οι βάσεις των οποίων όμως παραμένουν ηλεκτροφόρες με κίνδυνο το ανέμελο παιχνίδι να μετατραπεί σε μοιραίο.
Η κλοπή είναι αδίκημα και μάλιστα η κλοπή δημόσιας περιουσίας διώκεται με αυστηρότατες ποινές από το νόμο.
Η αντικατάσταση των καλωδίων με νέα έχει υψηλό κόστος και προκαλεί μεγάλο πλήγμα στα οικονομικά του Δήμου μας, καθώς επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του σε μια εποχή που έτσι κι αλλιώς η γενικότερη οικονομική κατάσταση των δήμων είναι πιο δύσκολη απ' ότι παλιά.
Γι' αυτό το λόγο θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψη σας η κλοπή ρευματοφόρων καλωδίων, να μη διστάσετε να ειδοποιήσετε είτε την Αστυνομία είτε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
Χρήσιμα Τηλέφωνα:
Α.Τ. Σταυρούπολης: 2310 605103
Α.Τ Πολίχνης-Ευκαρπίας: 2310 644200
Τεχνική Υπηρεσία: 2313 302315 & 2313 302346
Αιτήματα Πολιτών: 2313 302830
Προστατεύοντας την περιουσία του Δήμου μας προστατεύετε την περιουσία σας.
Φροντίζοντας τη δημόσια υγεία φροντίζετε για την υγεία σας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ