Εγκαινιάστηκε το Κ.Ε.Π. στα Πεύκα

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων εγκαινίασε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα. Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μαγκριώτης, ο πρώην κοινοτάρχης Πεύκων Δημήτρης Φράγκος και ο πρώην δήμαρχος Πεύκων Στέλιος Συμεωνίδης, για την παρουσία των οποίων ο Σ. Δανιηλίδης εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του. Τα δύο πρώην αυτοδιοικητικά στελέχη συνεχάρησαν τη σημερινή δημοτική αρχή για τη δημιουργία του ΚΕΠ. «Το χρειάζεται η περιοχή» δήλωσε ο κ.Φράγκος, ενώ από την πλευρά του ο κ.Συμεωνίδης χαρακτήρισε το ΚΕΠ «χρήσιμο εργαλείο για τους πολίτες», το οποίο πρέπει να γίνει πρότυπο και για άλλες υπηρεσίες, όπως είπε. Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών ευχαρίστησε τους πολίτες και εκπροσώπους των τοπικών φορέων για τη συμπαράσταση και τη βοήθεια σε όσα αγωνίζεται να επιτύχει η δημοτική αρχή για την ανάπτυξη της περιοχής των Πεύκων, «μιας από τις ομορφότερες περιοχές που δικαιούται να έχει τις καλύτερες υπηρεσίες και υποδομές», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
«Η λειτουργία του Κ.Ε.Π. ήταν μία από τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, την οποία και υλοποιήσαμε. Μια περιοχή με περισσότερους από 15.000 κατοίκους δεν ήταν δυνατόν να μην διαθέτει μια τέτοια κρίσιμη υπηρεσία», τόνισε ο Σ. Δανιηλίδης, εκφράζοντας παράλληλα την έντονη δυσαρέσκειά του για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας του Κ.Ε.Π. «Δυστυχώς, παρόλο που εμείς ήμασταν έτοιμοι από τις αρχές του 2012, υπήρξε μπλοκάρισμα από το υπουργείο Εσωτερικών, με αποτέλεσμα να μην ιδρυθεί κανένα Κ.Ε.Π. το τελευταίο χρονικό διάστημα σε όλη τη χώρα. Παρόλο που εμείς είχαμε από την πρώτη στιγμή αναλάβει με δική μας πρωτοβουλία όλη την ευθύνη διαχείρισης, λειτουργίας και οικονομικής κάλυψης, πέρασαν άσκοπα 15 μήνες, ακολούθησε ειδική νομοθετική ρύθμιση και, μετά από πιέσεις και κόπο, πήραμε επιτέλους την έγκριση και τους ειδικούς κωδικούς πιστοποίησης που απαιτούνται για τη λειτουργία του Κ.Ε.Π.», σημείωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.
Όπως είπε ο Σ.Δανιηλίδης, το Κ.Ε.Π. είναι «μια ξεχωριστή δομή για την οποία είμαστε υπερήφανοι και εντάσσεται στο πνεύμα της ενδοδημοτικής αποκέντρωσης που επιχειρούμε». Επίσης, τόνισε ότι η διοίκηση είναι διπλά υπερήφανη γιατί η ιδέα ίδρυσης των Κ.Ε.Π. στηρίχθηκε στην πρωτοβουλία που είχε ο πρώην δήμος Συκεών, όπου από το 1995 ιδιαίτερα κρίσιμες υπηρεσίες (Δημοτολόγιο, Ληξιαρχείο, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Γραφείο Μεταναστών κ.ά.) λειτουργούσαν και το απόγευμα. «Με αυτή μας την επιλογή πετύχαμε χιλιάδες οικογένειες, εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές, να εξυπηρετούνται τις απογευματινές ώρες χωρίς να χάνουν το μεροκάματο ή το μάθημά τους, ενώ ταυτόχρονα να διεκπεραιωθούν χιλιάδες υποθέσεις που εκκρεμούσαν στα συρτάρια». «Αξιοποιώντας», πρόσθεσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, «εκείνη την εμπειρία, καταθέσαμε πρόταση στα κεντρικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον τότε υπουργό Εσωτερικών Σταύρο Μπένο, και πλέον σήμερα τα Κ.Ε.Π. είναι ένας πετυχημένος θεσμός που απέδειξε τη σπουδαιότητά του και αγκαλιάστηκε από τον κόσμο».
Το Κ.Ε.Π. δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες συναλλαγής των πολιτών με τις δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς περίπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες και καθυστερήσεις. Η έναρξη λειτουργίας του έγινε τον περασμένο Ιούλιο και είναι στελεχωμένο με προσωπικό του δήμου, ο οποίος χρηματοδοτεί τη λειτουργία του και φροντίζει για κάθε διαδικαστικό ζήτημα. Εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοποριακής πολιτικής που άρχισε το 1995 στον πρώην δήμο Συκεών και συνεχίζεται στο διευρυμένο δήμο, για την ολοήμερη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών, όπως είναι τα Δημοτολόγια, οι Συμβουλευτικοί Σταθμοί, οι κοινωνικές υπηρεσίες και το Γραφείο Μεταναστών.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ:

https://www.youtube.com/watch?v=BEuxS4YZE-Q

https://www.youtube.com/watch?v=nnmOOy1bC0A

https://www.youtube.com/watch?v=-AkLuOdcDuo

https://www.youtube.com/watch?v=PndzJbOOcVU