ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Δ.Ε.Θ. «Ι. Βελλίδης» πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», από το Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το δημοσιογραφικό συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
Κατά τη διάρκεια της έγινε ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών Λυκείων καθώς και των γονέων τους για τις επιλογές σπουδών μετά το Λύκειο, με ομιλίες εκπροσώπων των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της πόλης, του Cedefop, της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και πολλών Ειδικών Επιστημόνων. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν : Προπτυχιακές & μεταπτυχιακές σπουδές στα ιδρύματα της πόλης, η ανταγωνιστικότητα και η απορροφησιμότητα των πτυχίων, το νέο μηχανογραφικό δελτίο και οι σύγχρονες τάσεις στην παγκόσμια αγορά εργασίας, δεξιότητες και προσόντα με ζήτηση σε βάθος δεκαετίας (έκθεση Cedefop), η Δια Βίου Μάθηση και κατάρτιση μοχλός ανάπτυξης και απασχόλησης.
Ομιλητές ήταν οι πρυτάνεις του ΑΠΘ Ιωάννης Μυλόπουλος και του ΠΑΜΑΚ Ιωάννης Χατζηδημητρίου, ο διοικητικός διευθυντής εκπαίδευσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ιωάννης Κώνστας, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τζιόνας, η καθηγήτρια τεχνολογικής εκπαίδευσης ΑΣΠΑΙΤΕ Σοφία Ασλανίδου, ο διευθυντής ΙΕΚ Φώτης Τσούγκος, ο εμπειρογνώμονας του CEDEFOP Κωνσταντίνος Πουλιάκας και ο ειδικός επιστήμονας στον επαγγελματικό προσανατολισμό Χρήστος Αντωνίου.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο σύμβουλος εκπαίδευσης του δημοσιογραφικού συγκροτήματος «Μακεδονία» Ευάγγελος Παπαγιάγκου.

ΒΙΝΤΕΟ:
http://www.youtube.com/watch?v=WGl-7SfLTPA