Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Θ.ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΧΑΝΘ

Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Μουσείου Μπάσκετ στη ΧΑΝΘ τα οποια πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:
«Η ΧΑΝΘ, η οποία έφερε πρώτη στην πατρίδα μας το 1919 το δημοφιλές άθλημα της καλαθοσφαίρισης, φρόντισε να προχωρήσει σε άλλη μια καινοτόμα πρωτοβουλία, δημιουργώντας στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, 94 χρόνια μετά, το μοναδικό μουσείο μπάσκετ στην Ελλάδα. Και επιτρέψτε μου να το πω, αλλά νομίζω ότι η ΧΑΝΘ δικαιούται από την ιστορία να προχωρήσει σε αυτήν την ενέργεια. Οι δικές της ομάδες ήταν εκείνες που έφεραν τις πρώτες επιτυχίες.
Το διακεκριμένο μέλος της, ο Συμεών Μαυροσκούφης, ήταν εκείνος που υπέγραψε για λογαριασμό της πατρίδας μας την ιδρυτική διακήρυξη της FIBA, η οποία εκτίθεται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό. Και εδώ που ξεκίνησαν όλα, εδώ που κάποτε στήθηκε το πρώτο αυτοσχέδιο καλάθι, σήμερα ήρθε η ώρα να εγκαινιάσουμε το μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ».
«Από σήμερα το μπάσκετ έχει το δικό του σπίτι. Και το έχει, δικαιωματικά, στη μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη. Σε αυτήν την πόλη που είναι ταυτισμένη με τον πρωταθλητισμό και τις επιτυχίες. Τούτη η ιδιαίτερη σχέση αποδεικνύεται περίτρανα από τα σπουδαία εκθέματα που υπάρχουν στις προθήκες του μουσείου, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.
Είμαι σίγουρος ότι το νέο μουσείο της πόλης μας θα αποτελέσει σημείο αθλητικής και εκπαιδευτικής αναφοράς, υπηρετώντας στο ακέραιο τους σκοπούς και τους στόχους της λειτουργίας του. Με αυτές τις σκέψεις συγχαίρω και πάλι τη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης για την ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία της.
Εύχομαι το μουσείο, ως ζωντανός οργανισμός που είναι, να συνεχίσει να μεγαλώνει και να εμπλουτιστεί με ακόμη περισσότερα και σημαντικότερα εκθέματα από τους φορείς και τις ομάδες της πόλης μας, αλλά και όλης της Μακεδονίας και της Θράκης».