"Πάρκο των Εθνών" προς τιμήν του έργου του ΟΗΕ

Την ονομασία «Πάρκο των Εθνών», για το χώρο πρασίνου που περικλείεται από τις οδούς Λαγκαδά - Αγ. Δημητρίου - Ολυμπίου Γεωργάκη και Τριπόλεως, μετά από εργασίες ανάπλασης που προβλέπονται στο πλαίσιο αναβάθμισης χώρων πρασίνου στη 2η Δημοτική Κοινότητα, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013, κατά τη 17η τακτική του συνεδρίαση.
Η παραπάνω ονομασία θα δοθεί προς τιμήν του έργου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), καθώς και της συμμετοχής της χώρας μας σε αυτόν. Για το λόγο αυτό, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ήρθε σε επικοινωνία με το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του Ο.Η.Ε. (UNRIC), που εδρεύει στις Βρυξέλλες, το οποίο κατόπιν συνεννόησης με την Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, συμφώνησε στην ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από το Δήμο Θεσσαλονίκης.
«Στo πλαίσιο της εξωστρέφειας και των αναπλάσεων χώρων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας προχωρούμε στον εξωραϊσμό ενός ακόμη χώρου και στην ονοματοδοσία προς τιμή του ΟΗΕ και του έργου του στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, καθώς και της συμμετοχής της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνος Ζέρβας και πρόσθεσε: «Η επιλογή ενός σχετικά υποβαθμισμένου χώρου σε μία περιοχή εκτός κέντρου, εμπεριέχει ένα σαφή συμβολισμό που συνάδει με το ανθρωπιστικό και αναπτυξιακό ρόλο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και βελτιώνει την εικόνα μιας από τις εισόδους της πόλης μας». Η διαδικασία της ανάπλασης και της ονοματοδοσίας θα ολοκληρωθεί κατόπιν συνεννοήσεως με το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του Ο.Η.Ε. (UNRIC) και το Υπουργείο Εξωτερικών.