ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΛΩΝΙΑΣ

Η διαχείριση του νερού ως δημόσιου αγαθού από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το μοντέλο που εφαρμόζεται στην Κολωνία, καθώς και η διεύρυνση της συνεργασίας στο εκθεσιακό, επιχειρηματικό και πολιτιστικό πεδίο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τον ομόλογο του Δήμαρχο της γερμανικής πόλης, Γιούργκεν Ρότερ (Jürgen Roters). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο στο πλαίσιο της επίσκεψης πολυμελούς αποστολής από την Κολωνία στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την αδελφοποίηση των δύο πόλεων.
Ο Γιάννης Μπουτάρης καλωσορίζοντας τον κ. Ρότερ έκανε αναφορά στην μακρόχρονη ιστορία, στα κοινά χαρακτηριστικά και στις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων σημειώνοντας: «Xωρίς το παρελθόν δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια και μέλλον σε έναν τόπο. Η σύγχρονη τεχνολογία και οι τεχνικές μπορούν να αγοραστούν, εκείνα που δεν αγοράζονται αλλά οικοδομούνται με τον καιρό είναι η καλή διάθεση και οι καλές προθέσεις». Επιπλέον, ενημέρωσε τον Δήμαρχο της γερμανικής πόλης για τα κύρια τοπικά ζητήματα και το νέο οργανωτικό σχήμα του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που ακολούθησε η διοίκηση για την βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών του.
Από τη μεριά του ο Γιούργκεν Ρότερ ανέφερε: «Οι πόλεις μας έχουν μια κοινή πορεία.Όπως η Θεσσαλονίκη συμπλήρωσε περισσότερα από 2.300 χρόνια έτσι και η Κολωνία συμπλήρωσε δύο χιλιετίες ζωής. Μέσα στο βάθος της ιστορίας έχουμε μάθει να αφομοιώνουμε διαφορετικούς πολιτισμούς και πολίτες επομένως μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας. Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία από την οποιαδήποτε συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο είναι ότι έχουμε κοινές θεμελιώδεις αρχές και αυτές θέλουμε και οι δύο -ως δήμαρχοι- να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας». Η γερμανική αποστολή ενημερώθηκε για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», ενώ κατά τη διάρκεια δύο συναντήσεων εργασίας που ακολούθησαν συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασιών και έγινε ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας σε σημαντικά τοπικά ζητήματα όπως η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και η διαχείριση του νερού.