ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό συναντήθηκε χθές ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του, στην έδρα της ΠΚΜ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην ατζέντα της συζήτησης κυριάρχησε το θέμα των έργων πολιτισμού που υλοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, για την πορεία των οποίων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενημέρωσε διεξοδικά τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό. Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στα 523 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,59 δισεκατομμυρίου ευρώ που υλοποιούνται με κονδύλια του ΕΣΠΑ σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και για το σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Ειδικότερα, ο κ. Τζιτζικώστας μίλησε για τα έργα αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης 117 αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στην Κεντρική Μακεδονία, καθώς και για την υλοποίηση 35 έργων σύγχρονων πολιτιστικών και τουριστικών υποδομών.
Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό για τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων μέχρι σήμερα, καθώς και για την υποστήριξη του Υπουργείου σε μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Biennale, η Photobiennale, το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας και το Φεστιβάλ Ολύμπου.