ΤΑΝΓΚΟ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ3

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για άλλη μία φορά έξω από τις εγκαταστάσεις της τηλεόρασης της ΕΡΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού. Οι πολίτες αλλά και οι εργαζόμενοι πέρασαν με ένα διαφορετικό τρόπο το μήνυμά τους γιορτάζοντας με πολύ τάνγκο και πολύ χορό.
Χορευτές σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης χόρεψαν τάνγκο σε δρόμους και πλατείες απόψε με την ίδια μουσική, σε μια εκδήλωση συμπαράστασης στους Τούρκους διαδηλωτές του Πάρκου Γκεζί.
Πριν από λίγες μέρες, ένα ζευγάρι Ιταλών χορευτών τάνγκο από τη Μεσσίνα, ο Αντόνιο Μιντίρι και η Λουίζα Σαμπατίνι, ήρθαν αρχικά σε επαφή με τους Αξελ Περουτζίνο από τη Νάπολη, την Έλενα Βαρόττο από τις Συρακούσες και τον Μπάρμπελ Ρούγκερ από τη Δανία για να διοργανώσουν μια παρόμοια βραδιά τάνγκο σε ένδειξη συμπαράστασης στους Τούρκους διαδηλωτές.
«Έγραψα για την εκδήλωση σε διάφορους φίλους DJ, σε διοργανωτές βραδιών τάνγκο και σε χορευτές που μετέχουν σε μαραθώνιους τάνγκο, σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και έλαβα ενθουσιώδη μηνύματα υποστήριξης. Ο ενθουσιασμός αυτός με εξέπληξε, γιατί είχαμε ξεκινήσει με μια απλή ιδέα, δική μου και της Λουίζα Σαμπατίνι» εξηγεί ο Αντόνιο Μιντίρι, ο οποίος στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με χορευτές τάνγκο από διάφορες ιταλικές πόλεις αλλά και από τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ιρλανδία, τη Δανία, τη Γερμανία την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και τη Ρουμανία προκειμένου να διοργανωθούν οι εκδηλώσεις.
Η ιδέα ήταν να χορέψουν τάνγκο σε υπαίθριους χώρους, την ίδια ώρα, σε όλες τις πόλεις, με την ίδια μουσική (Tanda de la Amistad - Τάντα της Φιλίας) και να βιντεοσκοπηθούν όλες οι εκδηλώσεις προκειμένου να δημιουργηθεί ένα φιλμ συμπαράστασης στους Τούρκους διαδηλωτές.

ΒΙΝΤΕΟ:

http://www.youtube.com/watch?v=SLfZlOmy9ws